BeOne mountainbikes

BeOne mountainbikes kopen? Wij geven tot wel 60% korting op ATB en MTB bikes. Veel mountainbikes van BeOne op voorraad! Bestel nu online
www.bemibikes.nl
Home > Mountainbikes > BeOne Mountainbikes
Meer informatie willen weten over Mountainbikes, klik dan hier!

Mountainbikes, een ware hit

Sinds de jaren ’90 is de populariteit van de mountainbike (MTB) enorm gestegen. Deze fiets onderscheidt zich van andere fietsen omdat deze speciaal geschikt is voor ‘offroad’ rijden. Vandaar dat mountainbikes ook wel ATB (All Terrain Bikes) genoemd worden. Deze populaire fietsen hebben extra dikke banden met profiel voor comfort en extra grip. De vering is zowel voor als achter beter dan bij ‘gewone’ fietsen en de meeste mountainbikes hebben veel meer versnellingen (denk aan 21,24 of 27 versnellingen)

Mountainbiken als sport

De oorsprong van de MTB-ATB Mountainbike ligt in Californie. Daar bouwden mensen zelf hun mountainbikes voor het fietsen op onbegaanbare wegen. De onderdelen haalden ze vaak van de BMX fiets. Eind jaren ’79 startte de eerste fiets-fabrikant met het produceren van mountainbikes. Sindsdien is deze activiteit uitgegroeid tot een ware sport.

Vier typen mountain-bikes

De mountain bike heeft in de loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is tegenwoordig in vier verschillende typen onder te verdelen, als volgt:
Hardtail - voorvering in de vork, geen achtervering
Softtail – voorvering in de vork, achtervering die werkt door buiging van de liggende achtervorken.
Rigid – geen vering
Dual of Full suspension - voorvering in de vork, achtervering die werkt door het laten scharnieren van de liggende achtervorken om bushings of kogellagers.
Frame van een MTB mountainbike is belangrijk
Net als bij racefietsen is het frame van een MTB / ATB extreem belangrijk. Er zijn een viertal verschillende materialen te onderscheiden namelijk:
Aluminium frame – licht, makkelijk te bewerken en corrosie bestendig
Stalen frame – minder stijf dan aluminium maar zwaar
Titanium frame – stijver dan een stalen frame maar vaak maatwerk.
Carbon frame ook wel koolstofvezel genoemd – licht en ideaal voor een stijf frame

Staal is het zwaarst en carbon het lichts. Voor wedstrijden speelt het gewicht van de fiets een belangrijke rol. Wedstrijd mountainbikes zijn dan ook bijna altijd gemaakt van carbon. Een aluminium MTB of ATB is het goedkoopst. Staal en titanium zijn duurder. Carbon is de allerduurste uitvoering.
Merken Mountainbikes
Bij Bemi Bikes verkopen we ATB en MTB bikes van verschillende bekende merken o.a.
Be-One mountainbikes
Colnago mountainbikes
Ghost Bikes mountainbikes
Gitane Definitive mountainbikes
Scott mountainbikes
Sensa bikes mountainbikes
Trek mountainbikes

De prijzen? Bemi Bikes is geen prijsvechter, maar een fietsenwinkel met kwaliteit fietsen tegen scherpe prijzen. Wij leveren kwaliteit, service en toch veel voordeel. Meer weten over mountainbikes of ATB’s, kom langs in de winkel en laat u voorlichten. Onze verkopers helpen u graag! Ons assortiment mountainbikes ziet u hieronder.

Veel shopplezier!