MTB routes Noord-Brabant - Gemonde

Fietsen online kopen? Bemi Bikes fietsenwinkel! Oa. elektrische fietsen, racefietsen, moederfietsen, jongensfietsen, meisjesfietsen. Bestel, voordelig
www.bemibikes.nl
Plaats: Gemonde
Lengte van de route: De route heeft een lengte van 35 kilometer.
Markering: De route is gemarkeerd met kunststof palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verbindings-, verkortings-, aanrij- of terugrijroutes worden aangegeven met een zwart mtbteken op een witte ondergrond.
Startlocatie: Kerkplein aan de Dorpstraat in Gemonde. Je kunt ook starten vanaf:

* Café ’t Groene Woud aan de Kasternesestraat in Liempde en bij
* Café De Boerenhofstede aan de Boxtelseweg in Schijndel.

Routekaart? Klik HIER


Omgeving:
De route is gelegen in het westelijke gedeelte van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dit is een gebied met een oppervlakte van zo’n 35.000 hectare in de driehoek Eindhoven, Oisterwijk en 's-Hertogenbosch. Het gebied kent een kern van 7.500 hectare aan natuur bestaande uit bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap.

Aard van de route:
De route (Mon Plaisirroute) omvat veel brede zandpaden tussen landbouw- en bosgebieden. De routes zijn vooral ontwikkeld voor de recreatieve mountainbiker. Zomers moet rekening gehouden worden met stukken met veel los zand. In de winter kunnen deze stukken erg modderig worden. Je rijvaardigheid en conditie worden dus zowel ’s zomers als in de winter op de proef gesteld. De route is voor 80% onverhard en heeft nagenoeg geen hoogteverschil.

Extra: Er staat een Infobord bij het kerkplein aan het Twijnmeer in Gemonde. Tevens zijn er routefolders te koop bij de Regio-VVV in Den Bosch.

GPS track: Er is een GPS-track beschikbaar.
De startcoordinaten zijn: N 51.37.204 / E 5.21.4145.